Lezárult a farsangi időszak

Nagyon jól telt az idei farsang is a Tanodában, igyekeztünk a gyerekeket minél sokszínűbb módon egyéni- és csapatjátékokkal megmozgatni. Többek között:

  • E.a.R.L. padlórobot segítségével el kellett érni a farsangi fánk képét, amelyhez a színes kövekkel kirakott úton keresztül vezetett az út.

A gyerekek feladata volt az útvonal beprogramozása és a megadott kockában jelölt gyakorlat végre hajtása. Mindenki nagyon élvezte a játékot, amelyen keresztül a szerialitás, a térbeli- és síkbeli tájékozódás és az algoritmikus gondolkodás került fejlesztésre. Valamint a fontos része volt a feladatnak, hogy a gyerekek a saját munkájukat tudták ellenőrizni azáltal, hogy célba ért a robot.

  • „Bűvös kártya” játékkal

Mit rejt a kártya? Alulról való megvilágítással válnak láthatóvá a képek.

A gyerekeknek egy kis elemlámpa segítségével kellett átvilágítaniuk a kártyákat és megmondaniuk, megnevezniük, mit rejt. A játék fejlesztette a vizuális érzékelést (az érzékszervi tapasztalatok képezik a tanulás alapját), kognitív funkciókat, szem-kéz koordinációt, bővítette a szókincset, miközben egy kis „varázslatot” csempészett a farsangba.

  • Színes, bolondos bohócokat készítettünk, farsangi zenehallgatás közben.

Egyenes papírból hullámos papírcsíkokat varázsoltunk. A gyermekek minta alapján, mégis teljesen sajátos, egyéni ötletek szerint készítették el bohócaikat. A tevékenység során a finommotorika, a csippentő fogás, a szem-kéz koordináció, a ragasztási technika mechanizmusához kapcsolódó készségek, az esztétikai érzék, az alak-háttér differenciáló képesség területei fejlesztése történt.

  • Kooperációs ernyővel

Kooperatív csapatjáték, melyet nagy létszámban, sokféleképpen lehet játszani. A kezek fel-le mozgatásával hullámokat hozhatunk létre, a közös munkának összehangoltnak kell lennie. Az ernyőnek nyolc kapaszkodója van, ami segíti a biztos tartást.  Elhelyeztünk egy vagy két teniszlabdát az ejtőernyőre. A gyerekeknek és a felnőtteknek együttműködve azon kellett dolgozniuk, hogy a labda az ernyőn maradjon. Ha leesett a földre, a vizsgázott terápiás kutya visszahozta, és mehetett tovább a játék. Ebben a játékban nincsenek győztesek és vesztesek, csak közös játék van, mellyel a csapatszellem, a koordinációs képesség, és az alkalmazkodási képesség fejlődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük