Terjékné Lovász Enikő

Terjékné Lovász Enikő vagyok. 1988-ban érettségiztem, a félegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban. Utána bölcsödében dolgoztam gyermekgondozóként 6 évet.
1995. szept. 1- jén kerültem a Nyíri Úti Módszertani Központ (volt Nyíri Úti Általános Iskola) akkor induló autista iskolás csoportjába, mint gyermekfelügyelő. Majd a központ Autista Tagozatán és később Autizmus Centrumban folytattam munkámat. Hosszú éveket töltöttem minden korosztály (6 évestől -23 évesig), intellektusban is igen különböző autizmussal érintett gyermekek felügyeletével, ezen belül kiváló gyógypedagógusoktól tanultam a specifikus oktatás alapjait és az autizmussal élők nevelés-oktatás elméletének és gyakorlati módszereinek a fokozatait. Így váltam gyógypedagógiai asszisztensé és számos helyi illetve vidéki képzés, előadáson való részvétellel, specifikus könyvek olvasásával, bővítve tudásomat dolgozom ma is. Szabadidőmben megkeresnek családok -akik gyermekeit felügyeltem az iskola keretein belül- és szívesen segítem, támogatom tapasztalatommal az otthoni környezetükben is őket a mai napig.
Tagja vagyok az Autista Gyerekekért Egyesületnek.
22 év után jöttem el az Autista Centrumból ide, 2017. Szept. 01.-èn a Lakiteleki Auti Alapítványhoz, gyógypedagógiai asszisztensnek/gyermekfelügyelőnek.