Szikora Ádám

Szikora Ádám: 2011 óta dolgozom az autizmus területén. Előbb a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai telephelyén az autista tagozaton, majd az Autizmus Centrum Szalag utcai telephelyén szereztem tapasztalatot.
Gyógypedagógus diplomámat 2010-ben szereztem a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. Autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakirányon szereztem abszolútóriumot, 2018 januárban államvizsgázom.
Az Autisták Országos Szövetsége által 2013-ban szervezett, majd később az Autizmus Alapítvány által továbbfejlesztett Animátor képzést elvégeztem, így tarthatok szemléletformáló, érzékenyítő órákat fiataloknak és felnőtteknek. Tartottam már ilyen előadást általános iskolákban, gimnáziumokban, főiskolán gyógypedagógus hallgatóknak, óvodai és általános iskolai tantestületnek és szülői munkaközösségnek is.
4. éve dolgozom utazó gyógypedagógusként. A lakiteleki iskola és óvoda mellett több kecskeméti általános iskolában veszek részt az utazó gyógypedagógiai ellátásban alsó -és felső tagozatban.
2017. szeptemberétől a Lakiteleki Auti Alapítvány gyógypedagógusaként dolgozom.