Kapócs Győző

Kapócs Győző vagyok. Ágasegyházán születtem és élek. A helyi általános iskola elvégzése után Kecskeméten a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolában pénzügy szakon érettségiztem. Ezzel egy időben a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola ütőhangszer szakán folytattam tanulmányokat (10 évfolyam) Falusi János („A Jani”) Tanár Úr „kezei alatt”. Kisegítőként és állandó tagként különböző felállású és műfajú zenekarokban püföltem a dobokat (ütőegyüttes, rock és jazz zenekarok, reneszánsz együttes, szimfonikus zenekar, stb.). Érettségi után a pénzügyeket hátrahagyva (kizárólag a költésre koncentrálva) gyermekfelügyelőként a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézet Juhar utcai tagintézményében, értelmileg akadályozott gyermekekkel kezdtem dolgozni. Két év után 1996-ban „átszerződtem” az Autista Tagozatra (ma Autizmus Centrum). Az itt eltöltött 21 év alatt minden korosztályt és képességszintet képviselő autizmussal élő gyermekek és fiatalok csoportjában dolgoztam asszisztensként, illetve gyógypedagógusként. Diplomámat Szegeden az SZTE Gyógypedagógus-képző Intézet értelmileg akadályozottak pedagógiája szakán szereztem. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem. Érdekel az informatika, az internet világa, ezek különböző területein felhasználói, több esetben magasabb szintű tudással rendelkezem (dokumentumszerkesztés, digitális médiatartalmak szerkesztése, Linux alapú operációs rendszerek, szabad és nyílt forráskódú szoftverek, stb.). Ehhez és az autizmussal élők világához kapcsolódva érdeklődésem középpontjában az infokommunikációs eszközök és alkalmazások megismerése, megismertetése és használata is áll.
Fő mozgatórugóim az ismeretlentől, változástól való félelem és a kíváncsiság.